Dentálhigiéniai program

Mosolyogjon Velünk!

Dentálhigiéniai program

A szájban vannak olyan pontok, amelyeket a fogkefe sohasem ér el. Ezek tisztítása elengedhetetlen, ám ezt csak fogorvosi rendelőben lehet elvégezni speciális műszerpark segítségével.

A féléves kontroll alkalmával eltávolítjuk a fogköveket, elszíneződéseket a fogkefe által nem elérhető területekről. A kezelést követően a fogak szebbek, világosabbak lesznek.

Dentálhigiéniai programunk rendszeres követést és gondozást is jelent. Az általunk elkészített munkákat félévente leellenőrizzük, és szükség esetén elvégezzük a megfelelő korrekciókat.

Ez a garancia arra, hogy a rendelőnket választó pácienseket nem éri váratlan meglepetés sem ünnepnapokon, sem külföldi utazások, vagy nyaralás alkalmával.

Hogyan működik?

A pácienseinkről egy nyomtatvány segítségével nyilvántartást vezetünk. Ezen regisztráljuk, hogy milyen gyakran van szükség fogkő eltávolításra, milyen területeken van erősebb fogkőképződés.

A nyomtatvány egy példánya a páciensnél van, így ő is pontosan látja, hol kell odafigyelnie a fogmosásnál és mikor kell visszamennie a rendelőbe.

Ha elérkezik a következő tisztítás ideje, munkatársaink kapcsolatba lépnek a páciensekkel, így nem kell odafigyelni az idő múlására.

A karbantartás során pácienseinknek személyre szabott dentálhigiéniai csomagot adunk, így nincs szükség új fogkefe megvásárlására.

Miért jó a fogorvosnak?

A fogorvos az általa elkészített munkákról rendszeres visszajelzést kap. Amennyiben valamelyik munkánál korrekció válik szükségessé, ezt még panaszmentes állapotban, minimális beavatkozással el lehet végezni, meghosszabbítva a tömés élettartamát.

A találkozás alkalmával a páciens bármilyen fogászati kérdésére választ kap, mi pedig személyre szóló javaslatot adunk a fogkefék, fogkrémek kiválasztásához.

Miért jó a páciensnek?

A páciens rendszeres értesítést kap tőlünk arról, hogy mikor kell eljönnie a következő tisztításra. A számára fenntartott időpontban várakozás nélkül fogadjuk és szükség esetén jelezzük, ha orvosi kezelésre van szüksége.

A páciens maga döntheti el, hogy ezt a kezelést nálunk, vagy a saját orvosánál végezteti majd el.

A rendszeres fogkő eltávolítás pedig garanciát jelent arra, hogy a páciens fogínye is évtizedeken át egészséges marad és elkerülhetők az olyan kellemetlenségek, mint a rossz lehelet, vagy a fogkő alatti sebfelszínekből felszívódó baktériumtoxinok által előidézett gócbetegségek (ízületi panaszok, koraszülés, szívproblémák).

Kinek találtuk ki?

Az elkészült tömések, hidak 5-7 de akár 10 évvel is tovább szolgálhatnak, ha rendszeresen elvégezzük a karbantartásukat.

A programnak két célcsoportja van.

Egyfelől a nálunk kezelésben részt vett páciensek részére biztosítunk rendszeres konzultációs lehetőséget, egyidejűleg elvégezve az elengedhetetlen fogtisztítást és fogkőlevételt.

Más részről sok saját fogorvossal rendelkező ügyfelünk is van, akik a kezeléseket továbbra is saját orvosuknál végeztetik el. Mivel a rutinszerű fogtisztítást nem fogorvosaink, hanem szakképzett szájhigiénikusaink végzik, így nem kell „megcsalni” a kezelőorvost.
Sőt, Ő is boldogabb lesz, ha már tiszta fogakkal keressük fel a legközelebbi kezelés idején.