Gyerekeknek

Mosolyogjon Velünk!

Gyerekeknek

Mivel az első tejfog kibújásától az utolsó tejfog elvesztéséig közel 12 év telik el, szeretnénk, ha ez az időszak csak kellemes fogászati emlékekből állna.

Külön figyelmet szentelünk az első vizitnek, melyet minél játékosabb formában szeretnénk eltölteni.
Rendelkezünk olyan technikával, amellyel nagy eséllyel kiszűrhetjük a fogszuvasodásra hajlamos kis pácienseket.

Konzultációk

Bizonyított tény, hogy a fogszuvasodás egy fertőző betegség és a kialakulásáért néhány baktériumcsoport a felelős. Amennyiben már korán felfigyelünk ezekre a baktériumokra, a fogszuvasodás elkerülhetővé válik.
Amint kibújtak a tejfogak, egy pici szivacs segítségével mintát veszünk a foglepedékből és a nyálból. Néhány nap elteltével kiderül, átkerült-e a szülőktől, nagyszülőktől a gyermek szájába a Streptococcus Mutans baktériumtörzs.
Ha igen, speciális fogtisztítással megvédhetjük a tejfogakat a Korai Tejfogszuvasodástól. A vizsgálat az egyik alapeleme a „10 éven át ép fogakkal” programunknak.

Az első vizit szóljon mindig az ismerkedésről. Ha már gond van valamelyik foggal és a gyermek panaszkodik rá – sajnos elkéstünk. Ezt a helyzetet sem az orvos, sem a gyermek nem fogja élvezni.
Éppen ezért amint kibújt az első tejfog, keresnünk kell egy gyermekfogorvost, aki rendszeresen karbantartja majd a gyermekünk fogait. Kérdezzük meg ismerőseinket, keressünk szakembert az interneten és menjünk el egy terepszemlére egyedül a rendelőbe.
Ha kiválasztottuk a helyszínt, készítsük fel gyermekünket a találkozásra (útmutató az első vizithez) és mutassuk be egymásnak az orvost és a pácienst.
Rendelőnkben külön játszóházként rendeztük be a gyermekvárót, így szükség esetén az orvos a plüssmackók között is megbarátkozhat a picivel. A bátrabbakat pedig egy interaktív felfedező körútra visszük a színes rendelőben található műszerek világába.

Ez egy emlékezetes pillanat a gyermek életében. Van, akinél észrevétlenül pottyan ki a fog, van, aki heteken át várja, mikor fog végre kiesni a lötyögő tejfog.
Szeretnénk ezt a pillanatot egy emlékezetes ”rituáléval” kombinálni. A megfelelő gyümölcsízű érzéstelenítő zselék fájdalmatlanná teszik a procedúrát, a tejfoghoz mellékelt aranyzsinóros tejfogtartó kis tasak pedig a „Fogtündérnek” is kedvére lesz.

Mindenki tudja, hogy egy fogtömés lehet ezüst színű (amalgám) vagy esztétikus fehér színű. De ki mondta, hogy egy fogtömés nem lehet kék, zöld vagy piros?
Az egyik fogászati cég egy olyan gyermekfogászati tömőanyagot hozott forgalomba, mely különleges, csillogó, vidám színeket tartalmaz.
A gyermekek kiválaszthatják, hogy zöld, narancssárga vagy esetleg égszínkék tömést szeretnének. Vagy akár egyszerre mindet…
Ha előre kiválasztjuk, melyik tömést milyen színűre szeretnénk megcsinálni, már csak egy feladatunk marad: kivárni a következő kezelés időpontját. Nem ritka, hogy a kezeléseket előbbre kell hoznunk a türelmetlen kis pácienseink kívánságára.
Természetesen mondanunk sem kell, hogy a tömőanyag a legmodernebb ragasztórendszerek használatával rögzül, ezért pontosan ugyanolyan megbízható és hosszú távú eredményeket lehet vele elérni, mint egy klasszikus, fogszínű tömőanyaggal.
Kérdezze meg Ön is gyermekét: kék, zöld, sárga, arany, ezüst, rózsaszín vagy piros színű fogtömést szeretne?

A legtöbb felnőtt a saját fogmosási technikáját tartja a legjobbnak, és természetesen ezt a technikát adja tovább szülőként a gyermekeinek. Azonban a szülők több, mint 80%-a ezt a technikát saját maga találta ki. Amikor szóba kerül, hogy a szakma legalább 12 különböző technikát ismer, sokan hirtelen elbizonytalanodnak.
Helyes-e az Ön technikája? Egyformán hatékony-e a bal és a jobb oldalon? Létezik-e esetleg egy könnyebb vagy hatékonyabb technika? Mi a helyzet az elektromos fogkefékkel?
Mindezekre a kérdésekre segítünk megtalálni a választ minden gyermek és felnőtt páciensünknek a különlegesen előkészített 30 perces gyakorlati foglalkozásainkon.

A gyermekfogászati kezelés egy szokatlan élmény gyermeke számára. Különösen igaz ez az első kezelésre, amely meghatározza a fogászathoz való viszonyt egy életen át.
Kérjük, olvassa el a mellékelt pácienstájékoztatónkat, melyben számtalan nagyon fontos – első látszatra talán apróságnak tűnő, de a kezelés eredményességét meghatározó – tanácsot kaphat!