Félősöknek

Mosolyogjon Velünk!

Félősöknek

A legtöbben félnek a fogorvostól, pontosabban a fájdalomtól.
Ha pedig nem a fájdalomtól félnek, akkor attól, hogy milyen sokba is fog kerülni a beavatkozás.

Pedig a legtöbb esetben semmi oka a félelemre.

A modern fogászatban a szájhigiénia, a fogfehérítés vagy a fogszabályozás semmi olyan művelettel nem jár, ami fájdalmat okozhatna – anyagválasztásunkat tükröző árainknál pedig csak munkatársaink barátságosabbak.

Ha azonban Önnek valóban olyan fogászati kezelésre van szüksége, amely komolyabb beavatkozással jár – meglátja, megváltoztatjuk, amit a fogorvosokról gondol!

Mielőtt azonban bármi történik érdemes eljönnie egy részletes konzultációra , hiszen így teljes képet kaphat fogai állapotáról és gyorsan kiderülhet: valóban nincs mitől félnie.

Konzultációk

A megfelelő diagnózis felállításához tudnunk kell, hogy van-e a páciensnek a fő panaszán kívül olyan egyéb foga, amely a későbbiekben panaszt okozhat neki.

Ezért a részletes konzultáció során egyesével végignézzük minden fogát, megvizsgáljuk az íny állapotát, panorámaröntgen segítségével a nem látható részeket is kiértékeljük.

A konzultáció végére Ön pontosan tudni fogja, melyik foga milyen állapotban van és mire kell odafigyelnie. Mi pedig mindezt rögzítjük a személyes kartonján, így a legközelebbi találkozásunk során pontosan tudni fogjuk, melyik fogat milyen sorrendben kell kezelnünk, hogy a legjobb eredményt érhessük el.

Amennyiben először érkezik hozzánk, válassza ezt a típusú konzultációt!

Ha rendszeresen okoz panaszt valamelyik bölcsességfoga, lehet, hogy érdemes eltávolítani azt. Méghozzá abban a stádiumban, amikor éppen nem fáj, mert ilyenkor a gyógyulás sokkal gyorsabb. Lehetséges azonban, hogy az Ön konkrét esetében erre nincs is szükség. Ebben segíthet ez a típusú konzultáció.

Szintén praktikus kikérni a szájsebész véleményét, ha kezelőorvosa implantátum behelyezését tervezte. Ő tudja megmondani a szakmai tapasztalata alapján, hogy legalább hány implantátumra lesz szükség ahhoz, hogy a legolcsóbb megoldás iránti igény ne okozza az egész munka túlterhelését és elvesztését.

A fogszabályozás már nem csak a gyerekek privilégiuma. Még nyugdíjas korban is bátran vállalkozhatunk az áhított szép mosoly megvalósítására. Az egyetlen eltérés, hogy a felnőttek esetén a csont átépülése lassabb, ezért a fogszabályozás kisebb erőkkel történik, a kezelés pedig végső soron hosszabb ideig tart.

Ha nem akarunk túl sokáig járni a fogszabályozóval, vállalkozhatunk bizonyos fogcsoportokra korlátozott fogszabályozásra is. A leggyakoribb a felső frontfogak kiegyenesítése, mivel ez nagyon gyorsan és látványosan kivitelezhető.

Előfordulhat, hogy egy korona vagy híd elkészítéséhez is sokkal kevesebb fogcsiszolásra lehet szükség, ha a csiszolás előtt a fogakat a megfelelő helyzetbe hozzuk. Ez is ok lehet arra, hogy a protetikai munkát megelőzően konzultáljunk a fogszabályozó szakorvossal.

A konzultáció során megtudhatjuk, mit, mivel és milyen gyorsan lehet elmozdítani a megfelelő helyre.

A fogágybetegségek meglehetősen alattomosan, fájdalom nélkül vezetnek a fog támasztórendszerének károsodásához. Ha ez a folyamat elindult, fontos, hogy a parodontológus szakorvos kezelésbe vegye a fogínyt. Az ő segítségével ugyanis a folyamat jelentősen lelassítható.

Milyenek az Ön perspektívái az elkövetkezendő egy, öt vagy tíz évben? Erre adhat választ ez a típusú szakmai konzultáció.